X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Turcinov a acuzat serviciile speciale ale Ucrainei de dezinformare referitoare la invazia Rusiei

26 iun. 2014,, 11:33   Externe
7406 13
Foto: kvedomosti.com
Spicherul Radei Supreme, Oleksandr Turcinov, a declarat că serviciile speciale ucrainene au dezinformat, în mod repetat, conducerea țării cu privire la presupusele planuri de invazie militară rusă.

"Aproximativ de cîte 10 de ori pe lună serviciile noastre speciale comunicau că a fost stabilită ora invaziei militare din partea Rusiei, de obicei, era vorba de ora 3-4 dimineața. Și noi, pregătiţi de atac, stăteam la punctul de comandă, iar militarii rămaşi ai armatei se pregăteau de război deschis cu vecinul său din Est", a declarat președintele Radei, citat de UNIAN.

Totodată, Turcinov susține că armata rusă ar fi pregătit introducerea trupelor pe teritoriul Ucrainei, iar acest lucru nu s-a întîmplat, potrivit spicherului, numai datorită acțiunilor iscusite ale autorităților ucrainene. "Moscova a așteptat greşeli din partea noastră", a declarat Turcinov.

Reamintim că începînd cu mijlocul lunii aprilie autorităţile de la Kiev desfăşoară în partea de est a Ucrainei "operațiunea specială" de suprimare a mișcărilor de protest din Donbass. Militarii folosesc activ artileria grea și avioanele de luptă. A fost anunţată existenţa numeroaselor victime în rîndul civililor, distrugerea locuinţelor şi altor obiecte de infrastructură.

Moscova consideră operaţiunea specială a organelor de forță drept una punitivă, care a dus deja la numeroase victime din ambele părți, inclusiv în rîndul populației civile, și îndeamnă Kievul să o înceteze imediat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?