Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Funcționar: Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Ivan Burgudji nu e la curent cu situația

25 iun. 2014,, 17:40   Societate
2857 0
Foto: resurs.md
„Domnul Burgudji a rămas în urmă cu ceea ce se întîmplă. Toate armele automate ale organelor de drept din autonomie demult au fost evacuate în Chișinău”, a declarat pentru NOI.md un funcționar din cadrul Comitetului executiv al Găgăuziei, care din motive lesne de înțeles a dorit să-și păstreze anonimatul.

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Ivan Burgudji a declarat pentru postul de radio „GRT” că autoritățile moldovenești în regim de urgență evacuiează armele organelor de ordine ale autonomiei găgăuze în Chișinău.

Întrebat de jurnaliștii portalului Gagauzinfo.md, despre ce fel de arme este vorba, Burgudji a răspuns că nu știe exact, însă a menționat că „nu vede nimic grav în aceasta”. „Să facă ce vor. Noi oricum ne vom apăra drepturile și competențele, indiferent dacă vor evacua armele sau nu”, a declarat deputatul.

Cu părere de rău, NOI.md nu a reușit să facă legătura cu șeful direcției de poliție din Găgăuzia, Serghei Suhodol, pentru a clarifica situația. Însă potrivit funcționarului din Comitetul executiv, este puțin probabil ca șeful poliției din regiune să fi dorit să discute acest subiect sau ar fi inventat un motiv anume, de exemplu, verificarea tehnică a armelor.

„Cei din centru fac din noi separatiști radicaliști. Cineva este foarte interesat să găsească dușmani ai viitorului luminos al Moldovei. De s-ar încheia mai repede procedura de semnare a acordului de asociere Moldova – UE și să ne lase în pace. Dar mă tem că lucrurile vor continua, pentru a îndreptăți propriile greșeli ale puterii actuale. Este nevoie de un țap ispășitor”, a amintit interlocutorul.

„Din aceeași categorie face parte și recenta confuzie sau mai exact spus - provocarea intenționată cu ministrul Mediului, Valentina Țapiș, care i-ar fi numit pe găgăuzi bandiți. Ministrul a venit în autonomie și a discutat cu conducerea Găgăuziei probleme concrete.

Am întîmpinat-o călduros, a fost o discuție serioasă, iar aici apar așa provocări. Interesant, cine vrea să certe Găgăuzia cu autoritățile centrale?! Răspunsul trebuie căutat la Chișinău”, este convins funcționarul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?