X 
Cutremure stiri: 502

Rusia a avertizat Moldova cu privire la riscurile integrării în UE

16 iun. 2014,, 11:10   Societate
5211 0
Foto ФFoto: rt.com
Rusia a avertizat Republica Moldova cu privire la riscurile care pot apărea pentru ambele părți, în cazul semnării Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, planificat pentru 27 iunie. Acest lucru l-a anunțat ministrul adjunct al Dezvoltării Economice Alexei Lihaciov, în cadrul consultărilor bilaterale, în legătură cu pregătirea Republicii Moldova pentru semnarea Acordul de Asociere cu UE, care au avut loc săptămîna trecută la Chișinău. Oficialul rus a subliniat că poziția Rusiei este pragmatică și nu este legată de alegerea politică a Moldovei: este vorba doar despre riscurile economice, pe care le vor avea atît Republica Moldova, cît și Rusia. Lihaciov a reamintit că actualul Acord în vigoare privind Zona de Liber Schimb a CSI dă Uniunii Vamale dreptul de a folosi mecanismele de protecţie a propriei piețe, în cazul în care unul dintre statele-membre ale CSI va crea o Zonă de Liber Schimb cu o terță parte.

În plus, în cazul în care Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE pot apărea obligațiuni contradictorii în ce priveşte reglementările vamale, de transport, sanitare și de control al migrației. Totodată, cele mai dureroase ar putea fi divergenţele privind aplicarea normelor sanitare și cele ale politicii de migrație, a indicat Lihaciov.

Potrivit acestuia, Rusia le-a propus partenerilor din Moldova consultări trilaterale, cu participarea reprezentanților Uniunii Europene, în scopul de a analiza riscurile posibile pentru fiecare dintre părți în fiecare domeniu de activitate economică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав