X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Cadou de ziua profesională: salariile în medicină vor crește cu 21%

14 iun. 2014,, 11:51   Societate
3013 0
Foto : reepl.ru
Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la festivitatea dedicată Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, care a avut loc la Palatul Republicii, transmite NOI.md cu referire la TV7md.

Iurie Leancă a enumerat cîteva exemple de succes, care au fost realizate în ultimii ani, cum ar fi reabilitarea sau construcţia a 90 de centre de sănătate în localităţile rurale, construcţia unui bloc nou chirurgical al Spitalului Clinic Republican, unde anual vor fi făcute pînă la 100 de diverse transplanturi. De asemenea, premierul a menţionat că, de la 1 iulie 2014, salariile în medicină vor creşte cu 21%.

„Sînteţi o forţă şi vă îndemn să valorificaţi acest lucru. Atunci vă veţi afirma ca o sursă vitală de schimbare a sistemului de sănătate, dar şi a ţării, astfel încît dezideratul „sănătatea pentru toţi” să devină o realitate. V-aţi legat soarta prin chemarea cugetului şi a inimii, prin Jurămîntul lui Hipocrate, de una dintre cele mai nobile şi umane meserii. Sînteţi cei care aduceţi bucuria continuităţii în fiecare familie, care dăruiţi o rază de speranţă suferindului, care vegheaţi asupra stării de bine a fiecăruia dintre noi. Şi vă sîntem recunoscători pentru aceasta”, a spus șeful Executivului.

În final, din partea Guvernului au fost acordate diplome mai multor lucrători medicali şi farmacişti din întreaga ţară, iar evenimentul a continuat cu un concert.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?