Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Obama: SUA nu vor trimite din nou trupe în Irak pentru

14 iun. 2014,, 10:30   Externe
3821 4
Foto : rtv.net
SUA nu vor trimite din nou trupe în Irak pentru a participa la acțiuni împotriva teroriștilor, a declarat, vineri, președintele SUA, Barack Obama, susținînd de la Casa Albă o scurtă conferință de presă pe marginea situației din Irak, în contextul escaladării amenințării teroriste în această țară, informează ITAR-TASS și Reuters.

'Nu vom trimite înapoi trupe pentru participarea la acțiuni militare în Irak', a subliniat liderul american.

Barack Obama i-a însărcinat pe adjuncții săi responsabili cu politica externă și securitatea națională să elaboreze alte posibile variante de acțiune pentru acordarea de ajutor guvernului de la Bagdad.

În opinia președintelui american, actuala escaladare a activității teroriste în Irak 'nu este doar și nu este atît o provocare militară', iar prin urmare pentru soluționarea acestei probleme este nevoie nu neapărat de măsuri de ordin militar.

În același timp, Obama a recunoscut, referitor la activitatea grupării teroriste Statul Islamic din Irak și Levant că 'aceasta va fi o problemă de lungă durată'.

Obama a subliniat, de asemenea, că din partea Washingtonului nu trebuie așteptate acțiuni imediate în vederea susținerii Bagdadului. Pentru elaborarea unor asemenea decizii vor fi necesare, după toate probabilitățile, 'mai multe zile', a spus liderul american.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?