Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

MAE al Rusiei a cerut Ucrainei să înceteze provocările la frontieră

14 iun. 2014,, 02:07   Externe
5571 12
Foto: ntv.ru
Ministerul rus de Externe, la solicitarea lui Vladimir Putin, a trimis la Kiev o notă dură de protest ca urmare a încălcării frontierei ruse de către militarii ucraineni.

Documentul apreciază acest incident drept o provocare, care va împiedica stabilirea păcii în sud-estul Ucrainei și dialogul Kievului cu Moscova.

"La 13 iunie, două blindate ale forțelor armate ale Ucrainei au trecut ilegal frontiera Federației Ruse în raionul Kuibîșev, regiunea Rostov. Apreciem astfel de acțiuni ale părții ucrainene ca o încălcare gravă a normelor fundamentale ale dreptului internațional, ca un act ilegal, care nu va contribui la o soluționare pașnică a conflictului armat din sud-estul Ucrainei.

Cerem să se pună capăt unor astfel de provocări, care complică procesul abia început de restaurare a dialogului bilateral ruso-ucrainean".

Purtătorul de cuvînt al Departamentului de Grăniceri al FSB din regiunea Rostov, Vasili Malaev a informat că în noaptea spre 13 iunie o mașină blindată ucraineană a încălcat frontieăra de stat a Rusiei în regiunea Rostov.

Malaev susține că vehiculul de luptă s-a oprit pe teritoriul Rusiei în regiunea orașului Millerovo, după ce au înaintat circa 150 m în interiorul teritoriului FR. Militarii aflați în blindată au părăsit-o și s-au întors în Ucraina, dar apoi s-au întors și au încercat să recupereze mașina, dar grănicerii ruși nu le-au permis acest lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?