X 
Cutremure stiri: 502

Angela Merkel: Criza în zona euro încă nu s-a sfîrşit

13 iun. 2014,, 00:05   Economie
5609 2
Foto: lenta.ru
Decizia Băncii Centrale Europene de a reduce dobînda de politică monetară în zona euro la nivelul de 0,15% și de a pompa bani în economia zonei euro arată că încă nu s-a sfîrșit criza în statele care folosesc moneda euro, a declarat, miercuri, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, transmite Reuters.

"Putem vedea din cele mai recente măsuri adoptate de BCE că nu am depășit în întregime criza financiară europeană", a răspuns Angela Merkel la întrebarea dacă împărtășește temerile din Germania că decizia BCE de reducere a ratei dobînzii i-ar putea afecta pe cei care au depozite bancare și ar putea amenința economia.

Miercuri, Angela Merkel a discutat cu președintele BCE, Mario Draghi, la Berlin, evoluția economiei zonei euro. Oficialul german a cerut statelor europene să continua adoptarea reformelor.

Deși impactul economic și financiar al măsurilor de politică monetară va fi probabil minim, Banca Central Europeană și-a demonstrat angajamentul de a furniza diferite forme de noi măsuri de stimulare, se arată într-un raport publicat săptămîna trecută de agenția de evaluare financiară Moody's Investors Service.

Aceste măsuri au un efect pozitiv marginal asupra ratingurilor suverane și ale corporațiilor și în linii mari neutru pentru bănci, apreciază Moody's.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав