Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Poliția de Frontieră a confirmat implicarea unor grăniceri moldoveni arestaţi în România în contrabanda cu ţigări

10 iun. 2014,, 15:30   Societate
5103 1
Foto: noi.md
Ofiţeri de rang înalt din cadrul Poliţiei de Frontieră (PF) a Republicii Moldova, arestaţi în România la sfîrşitul lunii decembrie 2013 sînt implicaţi în contrabandă cu ţigări şi au fost reţinuţi în flagrant.

O sursă avizată din cadrul PF a comunicat agenţiei "Infotag", solicitînd anonimatul, că cei doi sînt şeful Secţiei operative a Direcţiei Leova, Iuri Volceanov, şi şeful postului de grăniceri Leova, Ion Mustaţă. Ambii au fost arestaţi în timpul unei operaţiuni mixte a instituţiilor de drept din România şi Republica Moldova.

Conform planului, 125 de cutii cu ţigări, aduse cu camioane la frontieră, erau trecute ulterior cu luntri de cauciuc peste Prut din Moldova în România. Grănicerii români i-au arestat pe Volceanov şi Mustaţă chiar în timpul transportării lotului de contrabandă.

Potrivit datelor sursei, din punctul de vedere al legii au fost respectate toate normele de procedură. Reprezentanţii PF au precizat că în cazul în care ofiţerii ar fi fost lăsaţi în Republica Moldova, ei, foarte probabil, ar fi fost puşi în libertate peste un timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?