Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Scandal la un spital din capitală

9 iun. 2014,, 16:14   Societate
5898 1
Foto: iisd.ca
Incidentul cu implicarea unei ambulanțe de la Spitalul „Sfînta Treime” din capitală, ai căror angajați sînt acuzați că ar fi transportat doi pacienți la o groapă de gunoi, va fi investigat de o comisie specială. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de șeful Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu.

Funcționarul de la Primărie a menționat că pe marginea acestui caz a fost demarată o anchetă internă, rezultatele căreia vor fi făcute publice în zilele următoare. Totodată, Moldovanu a anunțat că directorul spitalului riscă să fie demis, dacă se va constata că cele relatate de pacienți sînt adevărate.

„Am inițiat o anchetă internă în acest caz. Sigur că este un caz grav. Este inadmisibil ca doi pacienți să fie transportați la groapa de gunoi, iar dacă se va constata că conducerea spitalului este vinovată, va fi demisă. Am emis o dispoziție pentru inițierea unei anchete interne, pentru a verifica toate aceste informații apărute în presă. Deocamdată nu știm dacă au plecat acei pacienți de unii singuri sau au fost transportați de o ambulanță, cine se face vinovat. Sînt mai multe semne de întrebare aici”, a menționat Moldovanu.

Mihai Moldovanu a precizat că cei doi pacienți implicați în incident nu sînt boschetari și că au un loc de trai permanent. Cazul este investigat în paralel și de poliție.

Anterior, în presă au apărut informații care atestă că doi pacienți ai Spitalului "Sfînta Treime" din capitală au fost transportați de angajații instituției la groapa de gunoi din satul Porumbeni, raionul Criuleni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?