Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Premiul mare – ia de la Eurovision (FOTO)

8 iun. 2014,, 13:47   Societate
5919 1
Foto: noi.md
Duminică, 8 iunie, la Chișinău are loc Festivalul portului național. Evenimentul se desfășoară al treilea an consecutiv, dar a reușit deja să se bucure de popularitatea din partea locuitorilor capitalei.

În drumul spre pensiunea turismului rural ”Curtea Moșului”, amplasată la Ciocana, puteau fi văzuți oameni, care se grăbesc la sărbătoare, îmbrăcați în costume naționale sau pur și simplu în ii. Și copiii au purtat cu plăcere costumele naționale.

Festivalul a fost organizat de Ministerul Culturii al RM, sub egida soției președintelui, Margareta Timofti, iar la deschiderea lui au participat prima doamnă și ministrul Culturii, Monica Babuc.

La eveniment participă, de asemenea, colective etno-muzicale și de dans, meșteri populari din peste 30 de raioane ale Moldovei: sculptori în lemn, olari, culinari, meșterii împletitului din lozie, brodeze.

Punctul culminant al sărbătorii a fost defilarea în costume naționale, create de designerii moldoveni. Premiul mare al tombolei desfășurate în cadrul festivalului va fi o ie, cusută în stil național, care a fost la Eurovision.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?