X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Rebelii din Slaveansk au doborît un elicopter Mi-24 și un avion Su-25 ( VIDEO )

3 iun. 2014,, 12:43   Externe
8907 18
Foto : polit.ru
Potrivit RIA "Novosti", reprezentanții milițiilor populare din Slaveansk au declarat că au reușit să respingă atacul forțelor de securitate ucrainene în apropiere de localitatea Krasnîi Liman.

"Garda Națională a început să se retragă de la Krasnîi Liman (oraș la nord de Slaveansk). Mai multe TAB-uri se îndepărtează de locul de luptă, o parte a tehnicii militare a fost serios afectată. Rebelii luptă furios și nu dau inamicului cel mai mic răgaz. Date privind numărul victimelor încă nu sînt", - a anunțat statul major al rebelilor.

LifeNews informează că suburbia Slaveanskului, Cerepovka a fost supusă unui tir de tancuri. Au fost distruse cel puțin cinci case. În plus, armata ucraineană continuă să utilizeze aviația. Recent a fost lansat un atac cu rachete asupra localității Semenovka.

"Permanent operează aviația și, judecînd după cantitatea și calitatea exploziilor, sînt folosite bombe cu dispersie", - precizează LifeNews.

Potrivit sursei, în timpul respingerii atacului de de dimineață rebelii au doborît un avion de luptă Su-25 și un elicopter Mi-24, care s-a prăbușit în apropiere de Semionovka. În plus, a fost lovit un tanc și dezactivate de mai multe vehicule blindate.

Conform informațiilor preliminare, în cursul luptelor de la Slavensk, în cursul zilei de 3 iunie, au murit cel puțin cinci rebeli, mai mult de 20 de persoane au fost rănite. Luptele intense au început la șase dimineața.

Anterior rebelii au anunțat că trupele ucrainene au început asaltul Slaveanskului și o coloană a tehnicii militare își croiește drum spre centrul orasului. Începutul fazei active a operațiunii la Slaveansk a fost confirmată ministrul de interne, Arsen Avakov, care a anunțat că sînt folosite lansatoare de grenade și TAB-uri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?