X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Comisia economie nu a putut ajunge la un consens în privinţa proiectului de denunţare a Acordului de creare a CSI

28 mai. 2014,, 16:25   Societate
4056 0
Foto: noi.md
Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe nu a putut miercuri să ajungă la un numitor comun în privinţa proiectului deputaţilor din Partidul Liberal cu privire la denunţarea Acordului de creare a Comunităţii Statelor Independente. Potrivit agenţiei "Infotag", reprezentanţii comuniştilor şi socialiştilor au criticat dur acest proiect, considerînd că acesta contravine intereselor naţionale ale Moldovei.

"Propun nu doar amînarea proiectului, dar şi excluderea acestuia de pe ordinea de zi a parlamentului", a spus liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Liberalul reformator Oleg Bodrug a menţionat că proiectul are dreptul la existenţă în condiţiile în care Ucraina întreprinde măsuri similare.

"Vecinii noştri au luat calea ieşirii din CSI şi noi trebuie să procedăm la fel", a spus el.

În replică, vicepreşedintele comisiei, deputata comunistă Oxana Domenti a menţionat că "Moldova nu trebuie să adopte proiecte doar în baza faptului că astfel procedează autorităţile Ucrainei".

În final, deputaţii au avut opinii diferite. Împotriva proiectului s-au pronunţat comuniştii, socialiştii şi vicespicherul, deputatul democrat Andrian Candu, în timp ce pentru au pledat liberalii democraţi şi liberalii reformatori.

Deputatul PLDM Simion Furdui a propus amînarea examinării, deoarece acest subiect are caracter politic, care trebuie discutat cu colegii de partid.

"Nu-mi pot asuma abilitatea de a susţine acest proiect sau nu. Sînt necesare consultări în cadrul fracţiunii. Propun tuturor să urmeze această decizie şi să nu se grăbească în adoptarea documentului", a spus parlamentarul.

Deputaţii au decis să retragă proiectul de pe ordinea de zi şi să creeze un grup de lucru, care va examina această iniţiativă.

Proiectul PL prevede rezilierea Acordului de creare a CSI, ratificat de Parlamentul Republicii Moldova în 1994 şi anularea deciziei Parlamentului cu privire la ratificarea documentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?