X 
Cutremure stiri: 502

Socialiștii cer anularea rezultatelor recensămîntului (VIDEO)

27 mai. 2014,, 11:40   Politică
6671 13
Foto: noi.md
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cere anularea rezultatelor recensămîntului din acest an. Potrivit președintelui formațiunii, Igor Dodon, rezultatele recensămîntului trebuie anulate din cauza unor încălcări grave de procedură, dar și pentru că recensămîntul a fost organizat „în interesele României, nu ale Republicii Moldova”.

Dodon a comunicat că la PSRM au parvenit mii de plîngeri privind desfășurarea recensămîntului. „Multe familii în genere nu au participat la recensămînt. În mai multe cazuri, dacă oamenii nu erau acasă, ulterior aflau că recenzorii completau ancheta în locul lor. Mulți cetățeni s-au plîns că recenzorii completau ancheta cu creionul, refuzînd să scrie „moldovean” la punctul privind naționalitatea și „limba moldovenească” la punctul privind limba vorbită. Unii recenzori au recunoscut că așa au fost instructați în cadrul seminarelor specializate. Au fost înregistrate cazuri în care recenzorii au avut un comportament fizic sau verbal agresiv, cu amenințări și ofense. Totodată, au fost încercări de a-i corupe pe cetățeni prin desfășurarea unor campanii de genul celei în care satului cu cei mai mulți români declarați i s-a promis în dar un automobil Dacia, iar elevilor din localitate – foi de odihnă la mare”, a menționat liderul socialiștilor.

Potrivit lui Dodon, acest recensămînt a devenit un instrument de imixtiune a României în procesul evaluării demografice. „Cineva vrea să sporească numărul „românilor” de la 2% înregistrate în anul 2004 pînă la 20% sau chiar 40%. Dar nu va jucați cu focul, nu vă bateți joc de majoritatea cetățenilor acestei țări”, a îndemnat Dodon.

În cadrul ședinței de joi a Parlamentului, grupul socialiștilor va cere anularea rezultatelor recensămîntului populației din acest an.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав