X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Fostul premier Sturza a spus tot ce crede despre Ana Guțu, liberali-reformatori, Dodon şi Usatîi

24 mai. 2014,, 16:03   Politică
18708 19
Foto : alfanews.md
”Prezenţa mea la Congresul Partidului Liberal reformatorilor nu înseamnă absolut nimic. Doar am beneficiat de o altă oportunitate de a-mi exprima opinia despre ceea ce se întîmplă în Moldova”, a declarat fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza în cadrul unei şedinţe a Clubului internațional de presă "Rezonanța socială", relatează NOI.md.

Omul de afaceri a precizat că el este "echidistant față de toate formațiunile politice din Republica Moldova, ceea ce stîrnește încrederea în cuvintele lui. Este interesant faptul că, anterior, te întrebau despre planurile de viitor, acum ești întrebat la ce partid ai de gînd să aderi. Nu intenționez să ader la nici un partid. În ceea ce privește PLR, declaraţiile Anei Guțu şi celorlalți despre colaborarea mea cu ei, acestea sînt doar deziderate”.

Fostul premier a ezitat să prognozeze soarta PLR şi evoluţiile ulterioare în Moldova în ajunul alegerilor parlamentare.

"Vedeţi cît de dinamic evoluează evenimente, cît de brusc se schimbă situaţia geopolitică în regiunea noastră, toate căpătînd tot mai multă amploare. Se desfășoară alegerile în Parlamentul European – rezultatele sînt imprevizibile. Urmează alegerile din România – ghiciți rezultatele acestora. Ce se va întîmpla mîine-poimîine în Ucraina. Toate acestea, desigur, vor avea un impact asupra evoluției în Moldova, şi nu aş fi surprins dacă alegerile programate pe 30 noiembrie nu vor avea loc pentru un motiv oarecare", a subliniat omul de afaceri.

Întrebat de jurnalişti privind şansele unor actori politici de a trece în Legislativ, fostul premier și-a exprimat îndoiala asupra posibilităților liderului PSRM Igor Dodon şi ale lui Renato Usatîi cu ”Partidul nostru”.

"Acele 8-9% acordate partidului lui Dodon, la comanda sa, de către experții și instituţiile sociologice care au relații de prietenie cu el, sînt o iluzie. Barometrul opiniei publice, alţi cercetători serioși şi cu adevărat independenți arată nu mai mult de 2 la sută. El nu are nici o şansă să depăşească pragul electoral. În ceea ce privește Renato Usatîi, acest proiect este chiar ridicol de discutat. Însă generozitatea lui nu poate să nu stîrnească simpatie", a conchis Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?