Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce spune Ghimpu despre retragerea lui Tkaciuk din Parlament

23 mai. 2014,, 12:44   Politică
10050 4
Foto: noi.md
Liderul Partidul Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că gestul lui Mark Tkaciuk de a se retrage din Parlament este legat de anumite probleme interne ale PCRM-ului. Ghimpu nu exclude că prin această mișcare, Partidul Comuniștilor încearcă să pregătească terenul pentru formarea unei viitoare alianțe, care i-ar asigura revenirea la putere.

„Posibil acestea sînt probleme interne ale lor. Ați observat că Voronin a schimbat în ultimul timp politica lor, care a fost un dură – de aderare la Uniunea Vamală. Acum au început cu integrarea europeană. Eu aș fi foarte mulțumit dacă toți ar ieși din partid, numai secera și ciocanul să ramînă acolo. Comuniștii înțeleg că nu au cum reveni de unii singuri la guvernare și poate această mișcare a fost făcută ca partidul să nu fie doar pro-UV, dar și pro-UE. Încet, încet PCRM încearcă să-și construiască o cărare pentru o viitoare alianță”, a declarat Ghimpu.

În opinia lui Ghimpu, este puțin probabil ca Tkaciuk să se alăture unui alt partid.

„Mark Tkacuik nu este un om simplu și necalculat, el întotdeauna știe ce vrea și se urcă întotdeauna pe cal. Pentru un om ca el, numai dacă are o indicație de undeva poate să coboare de pe un cal pe o mîrțoagă”, a menționat Ghimpu.

Precizăm că Mark Tkaciuk și-a depus astăzi mandatul de deputat, însă, potrivit reprezentanților PCRM, acesta nu a plecat și din partid.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?