X 
Cutremure stiri: 502

UE va aloca Moldovei 120 de milioane de euro pentru susținerea agriculturii

23 mai. 2014,, 11:48   Economie
3183 0
Foto: jurnalul.ro
Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 120 de milioane de euro pentru susținerea agriculturii și dezvoltarea localităților rurale. O declarație în acest sens a fost făcută la Chișinău de comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, în cadrul unei conferințe comune cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, relatează NOI.md.

Potrivit lui Cioloș, aceste mijloace financiare vor fi alocate în cadrul Programului european de vecinătate pentru agricultură și dezvoltare rurală (ENPARD), care se va derula pînă în anul 2017. Se preconizează că prima tranșă, în mărime de 64 de milioane de euro, va fi aprobată de Comisia Europeană pînă la sfîrșitul lunii iulie 2014. Această asistență financiară urmează să susțină dezvoltarea și modernizarea sectorului agrar al Moldovei după semnarea Acordului de liber schimb cu UE, să sporească competitivitatea producției autohtone, să ridice calitatea vieții agricultorilor, inclusiv a producătorilor mici.

Dacian Cioloș a menționat că Acordul de liber schimb RM-UE, care urmează să fie semnat pe 27 iunie, va fi benefic pentru producătorii moldoveni și le va facilita accesul la piața europeană. Potrivit oficialului european, UE așteaptă de la Guvernul Moldovei implementarea cît mai rapidă a Strategiei de dezvoltare a localităților rurale, care deja a fost aprobată de executiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав