Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Pe străzile din Bălți au ieşit troleibuze noi, procurate din sursele BERD (FOTO)

23 mai. 2014,, 11:17   Societate
7009 1
Foto: facebook.com
Cu prilejul hramului oraşului Bălţi, joi, pe străzile capitalei de nord au început a circula troleibuze noi, procurate cu suportul oferit de BERD.

Potrivit agenţiei "Infotag", prim-ministrul Iurie Leancă, care a fost prezent la ceremonie, a calificat acest eveniment drept "cel mai bun exemplu care demonstrează beneficiile integrării europene".

"Este un proiect de dezvoltare şi prosperare a Moldovei, realizat cu sprijinul contribuabililor europeni. Cele 23 de troleibuze vor înlocui epavele ruginite care circulau pînă mai ieri pe străzi. Acestea vor schimba viaţa oamenilor, dar şi imaginea şi infrastructura municipiului Bălţi", a spus premierul.

Potrivit şefului reprezentanţei BERD la Chişinău, Julia Otto, troleibuzele noi sînt confortabile, ecologice şi econome.

"Mai mult de 100 de troleibuze procurate cu ajutorul BERD circulă prin Chişinău, iar acum sîntem mîndri că şi pe străzile din Bălţi vor circula troleibuze noi", a spus ea.

Reprezentantul delegaţiei UE în Moldova, Kaido Sirel, a numit proiectul "cel mai bun exemplu al cooperării eficiente între UE, BERD şi Guvernul Republicii Moldova".

Joi au început a circula primele nouă troleibuze din cele 23 procurate în Belarus.

Proiectul de procurare pentru Bălţi a 23 de troleibuze a fost lansat în 2013. Bugetul acestuia este de 4,6 milioane de euro, oferite de BERD şi UE. BERD a acordat un credit de 3 milioane de euro pe un termen de 12 ani, cu o rată anuală de 5,5% cu o perioadă de graţie de doi ani. Uniunea Europeană a alocat un grant de 1,6 milioane de euro în cadrul Instrumentului investiţional al politicii europene de vecinătate (Neighborhood Investment Facility, NIF). De asemenea, BERD a declarat că va atrage de la donatori un ajutor tehnic de 0,4 milioane de euro pentru a acorda asistenţă parcului de troleibuze din Bălţi în procesul de implementare a proiectului, consolidarea managementului companiei, implementarea celor mai bune practici ale administrării corporative. Concursul pentru dreptul de a livra vehiculele a fost cîştigat de "Belkommunmaş" din Belarus, care anterior a livrat troleibuze la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?