X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

În Crimeea se crează Comitetul pentru eliberarea Odesei

23 mai. 2014,, 03:20   Externe
9294 4
Foto: timer.od.ua
În Crimeea se formează Comitetul pentru Eliberarea Odesei, care va reuni activiștii mișcării de protest din Odesa, obligați să rămînă în afara orașului și a regiunii. Declarația a fost făcută la 22 mai, la Simferopol, la o conferință de presă de către membrul consiliului orașului Odesa, deputatul Alexandr Vasiliev, deputatul consiliului regional Odesa Alexei Albu și conducătorul ”Drujinei din Odesa", Dmitri Odinov.

"Datorită interzicerii de facto a activității politice de opoziție în teritoriile controlate de autoritățile de la Kiev, noi, membrii rezistenței din Odesa, sîntem nevoiți să luăm decizia cu privire la formarea centrului în exil", - au declarat participanții.

Potrivit lui Vasiliev, "sarcina principală a Comitetului pentru eliberarea Odesei este de a elibera regiunea de autoritățile nelegitime de la Kiev". "Scopul nostru – de a oferi locuitorilor Odesei oportunitatea de autodeterminare, - a spus deputatul, adăugînd că posibilitatea va apărea "numai după ce orașul va fi eliberat".

Vasiliev a subliniat că comitetul reunește reprezentanți ai diferitor forțe politice. "Astăzi pentru noi toate disensiunile ideologice și politice trec pe planul doi", - a spus el. Participanții la conferința de presă au mai declarat că "după ce regiunea Odesa va obține posibilitatea de auto-determinare, comitetul va continua să lupte pentru eliberarea altor regiuni de dictatura oligarhilor și neo-fasciștilor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?