X 
Cutremure stiri: 502

CEC-ul Moldovei speră la activismul conaţionalilor aflaţi peste hotare

22 mai. 2014,, 16:04   Societate
2620 1
Foto: noi.md
Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare se pot înregistra pentru a participa la alegeri. Astfel prevede un regulament elaborat de Comisia Electorală Centrală (CEC) şi care stabileşte procedura şi condiţiile de înregistrare.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la surse din cadrul CEC, că pe baza datelor cu privire la conaţionali va putea fi stabilit numărul secţiilor de vot ce urmează să fie deschise peste hotarele ţării şi locaţiile acestora.

Cetăţenii Republicii Moldova se pot înregistra on-line pe www.alegator.md din 28 mai, adică cu şase luni înaintea expirării mandatului Parlamentului, şi cel tîrziu cu 40 de zile pînă la data alegerilor, care nu a fost stabilită deocamdată.

"Înregistrarea preliminară are ca scop determinarea numărului aproximativ al cetăţenilor aflaţi peste hotarele ţării, pentru a deschide secţii de votare suplimentare, dacă va fi necesar. Dar şi întocmirea listelor cetăţenilor care vor vota în cadrul secţiilor respective, stabilirea numărului preliminar de buletine de vot care vor fi distribuite secţiilor corespunzătoare", au reiterat reprezentanţii CEC.

Autorităţile Republicii Moldova nu deţin date privind numărul exact al cetăţenilor republicii aflaţi peste hotare. Se enunţă cifre cuprinse între 0,5 milioane şi 1 milion de persoane. În perioada alegerilor, secţii de vot peste hotare se deschid, de regulă, doar pe lîngă misiunile diplomatice ale Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав