Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Cel mai mare eveniment al anului în domeniul dezvoltării afacerilor din Moldova se va desfășura în perioada 5-12 iunie

22 mai. 2014,, 09:00   Economie
3156 2
Foto: noi.md
Săptămîna investițională „Moldova Business Week” se va desfășura în perioada 5-12 iunie, relatează NOI.md. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, programul celui mai mare eveniment investițional al anului curent din Republica Moldova a fost aprobat la ședința Comitetului organizatoric al evenimentului, prezidată de vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. „Moldova Business Week” va reuni reprezentanți de nivel înalt din UE, Austria, Bulgaria, Turcia, Moldova, etc., dar și oficiali ai mai multor instituții europene precum BEI, BERD. Evenimentul va demara cu Forumul exportatorilor, care va întruni reprezentanți ai celor mai mari 100 de exportatori ai anului 2013, instituții de stat relevante și asociații de business.

La for va fi discutat sistemul infrastructurii calității din Moldova, procesul de vămuire electronică a mărfurilor destinate exportului, Acordul de liber schimb RM-UE și alte acorduri de liber schimb, precum și vor fi prezentate programele de asistență națională și externă de sporire a accesului agenților economici la finanțe. De asemenea, în cadrul Săptămînii investiționale „Moldova Business Week” va fi prezentat conceptul participării Republicii Moldova la „World Expo Milano 2015” și va fi prezentată, în premieră, macheta pavilionului național, ce urmează a fi instalat la expoziția mondială.

De asemenea, se va desfășura a doua sesiune a „Economic Diplomatic Club”, platformă inițiată în 2013 de Ministerul Economiei, care reunește reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău cu scopul promovării oportunitățile investiționale în Republica Moldova. Pe 9 iunie vor fi organizate mai multe seminare paralele în regiunile de dezvoltare ale țării, și anume în Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia și Coșnița (raionul Dubăsari).

Pe 10 iunie Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor (MIEPO), va organiza, împreună cu Forul Economic Vienez, o reuniune a forului la Chișinău. Forumul va fi dedicat regiunilor de dezvoltare și prioritizării investițiilor în acestea, impactul modernizării infrastructurii asupra sporirii competitivității în rîndul investitorilor și va propune măsuri pentru intensificarea și diversificarea relațiilor comerciale externe ale Republicii Moldova. De asemenea, în cadrul forumului va fi lansată o expoziție a potențialului investițional al parcurilor industriale și zonelor economice libere, la care urmează să participe și președintele Forului Economic Vienez, Erhard Busek.

Punctul culminant al „Moldova Business Week” îl va constitui Conferința investițională UE-Moldova, planificată pentru 12 iunie, la care va participa și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Baroso, însoțit de înalți funcționari europeni, reprezentanți ai BERD, BEI și companii internaționale. La conferință se va discuta în detaliu despre Acordul de asociere și Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător dintre Moldova și UE, impactul integrării economice europene pentru mediul de afaceri și cel investițional din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?