Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ghimpu se teme că alegătorii vor fi cumpărați cu macaroane la viitoarele alegeri

21 mai. 2014,, 11:24   Politică
3535 3
Foto: noi.md
Președintele PL, Mihai Ghimpu, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu modul în care va fi asigurată corectitudinea alegerilor parlamentare din luna noiembrie. Liberalul nu exclude că partidele aflate la guvernare, dar și cele din opoziție, vor încerca să „cumpere” electoratul prin modalitățile tradiționale.

„Îmi doresc ca alegerile să fie libere și corecte, dar nu sînt sigur că așa va fi. Noi cunoaștem că alegătorii sînt cumpărați cu macaroane și orez. Alegeri libere și corecte înseamnă, în primul rînd, a nu falsifica. Dacă furi o bancă și un aeroport, cît e a fura un vot? Principiul e altul: dacă ai furat un ou, furi și un bou. Aici apare semnul de întrebare din partea mea. Sper totuși că cetățenii vor lua tot ce le dau și vor vota cum consideră ei. Asta înseamnă umilință – să-i ții în sărăcie și apoi să-i cumperi cu macaroane”, a remarcat Ghimpu în cadrul unei emisiuni la postul TV7.

Liberalul i-a îndemnat pe alegători să-și dea votul pentru partidele care consideră că merită și să nu se lase umiliți de acele formațiuni politice care „cumpără” electoratul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?