Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Lupașco: De ce toți recenzorii sînt membri ai organizațiilor neguvernamentale unioniste?

20 mai. 2014,, 15:10   Societate
6769 7
Foto: grenada.md
Recensămîntul populației este un proces de colectare și analizare a datelor demografice, economice și sociale ale cetățenilor, însă în Moldova acest proces a fost transformat într-un instrument de manipulare politică. De această părere este scriitorul și jurnalistul Mihail Lupașco.

„Recensămîntul este un instrument sociologic pe care Guvernul îl folosește pentru a stabili care sînt problemele și starea generală a populației, iar la noi acest proces a fost transformat într-un instrument de manipulare politică. Nu este clar pe a cui bani se desfășoară acest recensămînt și de ce toți voluntarii recenzori sînt membri ai organizațiilor neguvernamentale cu tentă unionistă? Nu este clar nici în baza cărui program se vor calcula rezultatele recensămîntului – celui de stat sau tot de unul finanțat de nu se știe care organizații”, a spus Lupașco pentru www.alfanews.md.

Jurnalistul este convins că în actuala situație recensămîntul a devenit un element al campaniei electorale.

„Urmează alegeri și aceasta se reflectă asupra recensămîntului. Un lucru necesar a fost transformat într-un tam-tam politic urît”, a conchis Lupașco.

Amintim că organizația „Tinerii Moldovei” desfășoară un șir de campanii de informare în cadrul cărora încearcă să-i convingă pe cetățenii moldoveni să se declare români și să indice că vorbesc limba română. Astfel, activiștii organizației promit să ofere în dar un automobil localității cu cel mai mare procentaj de români din Moldova, să ofere elevilor foi de odihnă la mare, iar administrației uneia dintre cele mai „românești localități” să-i ofere posibilitatea de a participa la cursuri de instruire pentru obținerea granturilor europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?