X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Primele doamne ale Poloniei şi Moldovei au participat la ediţia a XIV-a a Festivalului „Primăvara poloneză în Moldova” (FOTO)

19 mai. 2014,, 12:43   Societate
4467 0
Foto: presedinte.md
Primele doamne ale Poloniei şi Moldovei, Anna Komarowska şi Margareta Timofti, au participat la ediţia a XIV-a a Festivalului „Primăvara poloneză în Moldova”, organizat la teatrul „Ginta Latină” de diaspora poloneză, cu susţinerea ambasadei Poloniei în Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Preşedinţiei, la festival au participat formaţii artistice ale comunităţii poloneze din Republica Moldova, Găgăuzia şi regiunea transnistreană.

Prima doamnă a Poloniei, Anna Komarowska, a spus sîmbătă, la deschiderea festivalului, că "asemenea acţiuni culturale, desfăşurate prin cooperarea comună în Moldova şi Polonia, contribuie la dezvoltarea nu doar a colaborării bilaterale, dar şi a culturii celor două ţări".

Prima doamnă a Moldovei, Margareta Timofti, a spus că "festivalul şi şirul de evenimente care au loc în aceste zile îmbogăţesc peisajul cultural al ţării, oferind un bun prilej de a face cunoştinţă cu activitatea diasporei poloneze".

Sîmbătă, în a doua jumătate a zilei, Anna Komarowska şi Margareta Timofti au depus flori la placa comemorativă dedicată lui Lech Kaczynski de pe faţada Bibliotecii Poloneze "Adam Mickiewicz" din capitală, situată pe strada ce poartă numele regretatului preşedinte polonez, decedat în catastrofa aviatică de la Smolensk.

De asemenea, primele doamne au vizitat Liceul Teoretic „Nicolai Gogol” din capitală, unde sînt clase cu predare în limba poloneză, precum şi au participat la deschiderea secţiei de reumatologie de la Centrul Mamei şi Copilului, reparată şi reutilată cu suportul financiar al Guvernului Poloniei.

Anna Komarowska s-a aflat în Moldova cu o vizită de trei zile, la invitaţia soţiei preşedintelui Moldovei, Margareta Timofti.

Lech Kaczynski a fost preşedinte al Poloniei în anii 2005-2010. A decedat la 10 aprilie 2010, împreună cu o delegaţie guvernamentală, într-o catastrofă aviatică în apropierea aerodromului Smolensk-Severnîi, Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?