X 
Cutremure stiri: 502

Moldova va avea acces la piața energetică a UE

16 mai. 2014,, 12:06   Economie
4199 2
Foto: yugopolis.ru
Republica Moldova va obține acces la piața energetică a Uniunii Europene. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul conferinței de presă comune cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, după prima ședință a Guvernului R.Moldova și Comisiei Europene, care s-a desfășurat la Bruxelles, relatează NOI.md.

Oficialul european a menționat că nimeni din regiune nu vrea să folosească rezervele de energie ca o armă politică, pentru că efectele ar fi de necontrolat. Jose Manuel Barroso a salutat cooperarea foarte bună dintre Moldova și România în diverse proiecte energetice, inclusiv în domeniul interconexiunii rețelelor de transportare a gazelor naturale. Potrivit oficialului european, în următoarele săptămîni, va fi finalizat acest acord pentru a garanta aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova și pentru a-i asigura o integrare mai bună pe piața energetică internă a Uniunii Europene.

Jose Manuel Barroso a declarat că nicio țară nu poate fi izolată din punct de vedere energetic, precizînd că Moldova este membră a Comunității Energetice și de aceea ar trebui să aibă acces la rezervele de pe piața internă, dacă dorește acest lucru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав