X 
Cutremure stiri: 502

Șova: Lipsa dialogului cu Comratul este o greșeală a Chișinăului (VIDEO)

16 mai. 2014,, 11:10   Societate
3198 0
Foto: gagauzinfo.md
„Lipsa unui dialog între Chișinău și Comrat pe o perioadă îndelungată este o mare omisiune din partea autorităților centrale”, a declarat fostul ministrul al Reintegrării, deputatul PCRM Vasile Șova, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Deputatul a menționat în cadrul prezentării studiului analitic „Consecințele referendumurilor în UTA Găgăuzia pentru unele raioane ale Moldovei” că încă acum doi ani, cînd președinții de atunci ai organelor legislative ale Găgăuziei și Transnistriei, Ana Harlamenco și Anatoli Kaminski, au semnat un acord de cooperare, autoritățile Moldovei trebuiau să înțeleagă că „în Găgăuzia ceva nu e în regulă” și să inițieze de urgență dialogul cu Comratul.

„Însă de atunci și pînă recent, între Chișinău și Comrat nu exista niciun fel de dialog. Procesul a pornit abia după ce a devenit clar că referendumul din 2 februarie din Găgăuzia va avea loc”.

„Unica întrevedere a fost în cadrul vizitei în autonomie a președintelui Parlamentului și a premierului. Cu aceasta totul s-a terminat. Sîntem deja în luna mai, însă de pe urma acelei întrevederi nu au fost făcute niciun fel de concluzii”, a declarat politicianul.

„Cred că este una dintre cele mai mari omisiuni comise de guvernare. Puterea nu trebuie prin acțiunile ei să aducă situația în impas numai de aceea că se teme să clarifice cauzele conflictului. Trebuie acționat cu un pas înainte, pentru a nu ajunge în situația de a aplana conflictul prin forță”, a conchis Șova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав