Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Kievul s-a PREGĂTIT pentru AGRESIUNEA rusă

12 mai. 2014,, 01:59   Externe
6340 7
Foto: slovoidilo.ua
Secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei Andrei Parubii a declarat că trupele sînt gata să respingă un eventual atac al Rusiei după finalizarea referendumurilor "populare" în regiunile Donețk și Lugansk, informează "BBC - Ucraina".

"Dacă Rusia va recunoaște referendumul și va începe operațiuni active, repet: ca răspuns la agresiune Ucraina va apăra teritoriul și statul său", - a declarat Parubii într-un interviu pentru BBC.

De asemenea, el a amintit că autoritățile ucrainene nu vor recunoaște referendumul și rezultatele lui ni vor avea nicio forță juridică. Potrivit lui Parubii, trupele rusești pot ataca în orice moment, deaceea armata ucraineană a fost adusă în stare de luptă.

În dimineața zilei de 11 mai în regiunile Lugansk și Donețk au început referendumurile cu privire la statutul regiunilor, organizate de susținătorii federalizării. Potrivit șefului centrului de presă al referendumului din regiunea Lugansk, Vasili Nikitin, spre seară prezența la urne a fost de 79 % . El presupune că primele rezultate ale scrutinului vor fi anunțate după miezul nopții. În CEC-ul federaliștilor din Donețk se anunță despre o prezență la vot de 69%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?