X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Tarifele la căldură în Chișinău ar putea să fie reduse

10 mai. 2014,, 09:00   Societate
6143 3
Foto : noi.md
Tarifele la energia termică în Chișinău ar putea să fie micșorate după încheierea procesului de consolidare a activelor întreprinderilor complexului termoenergetic din capitală, fuzionarea CET-1, CET-2 și SA „Termocom”, ceea ce va permite de redus pierderile și de optimizat cheltuielile, transmite NOI.md.

Viceministrul Economiei Tudor Copaci a comunicat că deocamdată este prematur de spus care va fi noul tarif la energia termică, deoarece acesta este aprobat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Însă, potrivit estimărilor specialiștilor, datorită reorganizării întreprinderilor complexului termoenergetic din Chișinău, efectul anual de pe urma implementării reformelor respective va constitui 8 milioane de dolari de SUA.

Datorită fuziunii activelor CET-1, CET-2 și SA „Termocom”, precum și atragerii investițiilor, vor fi reduse pierderile în rețea, vor fi optimizate cheltuielile, inclusiv din contul reducerii actualului aparat central al celor trei întreprinderi. Tudor Copaci a menționat că după fuzionarea întreprinderilor CET-2 va răspunde atît de producție, cît și de distribuirea și livrarea energiei termice în Chișinău. Consumatorii vor putea beneficia de servicii mai calitative. Următoarea etapă va fi reeșalonarea datoriilor întreprinderilor complexului termoenergetic din capilată față de SA „Moldovagaz”, care depășesc 2 miliarde de lei. în acest sens, vor fi continuate discuțiile cu „Moldovagaz” și „Gazprom” privind reeșalonarea datoriilor pe un termen de 15 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?