Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sturza: Situația din jurul Băncii de Economii este explozivă

8 mai. 2014,, 15:30   Economie
4507 0
Foto: inprofunzime.md
Potrivit fostului prim-ministru Ion Sturza, Moldova riscă să piardă active în valoare de 1,5 miliarde de lei, depuse drept gaj în Banca de Economii, scrie agora.md. Ca urmare, ramuri întregi ar putea trece în proprietatea băncii, controlată astăzi de o bancă agent a Federației Ruse.

„Astăzi, la Banca de Economii există un stoc, creat artificial, de datorii a companiilor de stat, de un miliard și jumătate de lei, care sînt gajate cu activele companiilor statului – Moldtelecom, Fabrica de Tutun și altele, care, în caz de intrare în default sau incapacitate de a rambursa aceste credite, dar este foarte probabil, ramuri întregi sînt pasibile să treacă în proprietatea băncii, care este controlată astăzi de banca agent a Federației Ruse” , a declarat Sturza în interviul oferit sursei citate.

Omul de afaceri susține că situația este destul de alarmantă, pentru că în Banca de Economii sînt peste 2 milioane de conturi ale cetățenilor Republicii Moldova, ceea ce reprezintă un activ extrem de puternic de influență din partea Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?