Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Polonia va acorda Moldovei un credit de 100 de milioane de euro pentru modernizarea sectorului animalier

7 mai. 2014,, 14:00   Economie
4899 2
Foto: zdg.md
"Polonia va acorda Moldovei un credit de 100 de milioane de euroi, cu condiţii avantajoase, pentru modernizarea sectorului animalier", a comunicat agenției "Infotag" viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi.

"Acest credit este neobişnuit şi foarte avantajos. El este preconizat pentru 25 de ani, cu rata anuală de 0,15%, cu o perioadă de graţie de cinci ani. Timp de cinci ani, cu un nivel al inflaţiei de 7-10%, creditul va deveni gratuit", consideră Gaberi.

Viceministrul a menţionat că principala condiţie a acordului este procurarea mărfurilor şi serviciilor din Polonia, fapt cu care Moldova este de acord.

"Pentru procurarea mărfurilor şi serviciilor vor fi folosite peste 50% din surse. Este exact ceea ce ne dorim, deoarece folosim aceste surse pentru modernizarea sectorului animalier, iar la acest capitol Polonia are o experienţă imensă, depăşind pe un şir de indici chiar şi Germania. Ea produce utilajul necesar, creşte vitele la sine în ţară, dar preţurile pentru acestea sînt cu 30-40% mai mici decît în Germania. Se presupune că de pe urma acestui acord vor avea de cîştigat toţi", a afirmat Gheorghe Gaberi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?