Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

SCANDALUL din jurul centrului cultural „Buciumul” ia amploare (VIDEO)

6 mai. 2014,, 14:20   Societate
5454 0
Foto: noi.md
Fiica regretatului regizor Tudor Tătaru acuză Primăria de faptul că a pus, în mod abuziv, sechestru pe locuința familiei sale, situată pe teritoriul Centrului Etnocultural „Buciumul”. Potrivit Vioricăi Tătaru, funcționarii Primăriei au evacuat forțat familia sa, în lipsa unei decizii a instanței judecătorești, lucru confirmat și de avocatul parlamentar Tamara Plămădeală.

„Eu și familia mea am trecut printr-un adevărat calvar, doar ca să rezistăm și să apărăm „Buciumul” la propriu. Ni s-a reproșat că acest centru este al municipiului. Da, dar nicidecum acest centru nu este al lui Dorin Chirtoacă, al lui Mihai Ghimpu sau al oricărui alt membru de partid. Echipa de la Primărie a adus „Buciumul” la ruină timp de jumătate de an, pentru că la ei legea nu funcționează”, a menționat Viorica Tătaru.

Fiica lui Tudor Tătaru susține că a încercat să-și facă dreptate, expediind mai multe demersuri la Procuratura Generală și la Inspectoratul General de Poliție, dar cele două instituții au refuzat să se implice în acest caz.

De cealaltă parte, avocatul parlamentar Tamara Plămădeală este de părere că funcționarii Primăriei trebuie acționați în judecată pentru că au încălcat legea atunci cînd au evacuat abuziv familia Vioricăi Tătaru, lăsînd copiii femeii în stradă.

„Doar executorul judecătoresc putea să pună sechestru pe aceste bunuri, în baza unei hotărîri a instanței judecătorești. Procuratura trebuia să constate această încălcare”, a precizat Plămădeală.

Anterior, Viorica Tătaru a anunțat că autoritățile municipale intenționează să închidă Centrul Etnocultural „Buciumul” din centrul capitalei, iar pe acest teritoriu să construiască un lanț de magazine. După decesul regizorului Tudor Tătaru în aprilie 2013, centrul a trecut în gestiunea fiicei sale, Viorica Tătaru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?