X 
Cutremure stiri: 502

Gazpromul vede riscuri la tranzitarea gazelor naturale prin teritoriul Moldovei

30 apr. 2014,, 13:23   Economie
5157 0
Foto: mimozhem.ru
Concernul rus „Gazprom” consideră că există riscuri la tranzitarea gazelor naturale prin teritoriul Republicii Moldova din cauza acțiunilor Ucrainei, transmite NOI.md cu referire la raportul companiei pentru activitatea în anul 2013. În prezent, o parte considerabilă a livrărilor de gaze naturale în Europa depinde de sistemul de conducte care traversează teritoriul Ucrainei, Belarusului și Moldovei. Potrivit documentului, se poate crea o asemenea situația cînd Gazpromul nu va putea preveni posibile probleme legate de tranzitarea gazelor naturale prin teritoriul țărilor respective. Au fost înregistrate cazuri cînd livrările de gaze naturale destinate consumatorilor europeni au fost redirecționate din cauza unor divergențe cu țările ex-sovietice prin teritoriul cărora este tranzitat combustibilul.

Concernul rus menționează că orice probleme legate de tranzitarea gazelor naturale prin teritoriul Ucrainei, Belarusului și Moldovei, inclusiv posibilele sustrageri de gaze naturale destinate Europei, ar putea face ca Gazpromul să nu-și poată îndeplini angajamentele față de consumatorii europeni. Potrivit raportului, criza politică și economică din Ucraina oferă motive de îngrijorare că partea ucraineană nu-și va putea onora angajamentele privind asigurarea tranzitului de gaze naturale și va recurge la sustragerea combustibilului destinat Europei, ceea ce ar putea afecta negativ activitatea și situația financiară a Gazpromului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав