X 
Cutremure stiri: 502

Interdicție de vot pentru o parte dintre cetățeni

10 apr. 2014,, 11:03   Politică
3780 2
Foto: noi.md
Proiectul de lege care interzice votul prin intermediul pașapoartelor de tip sovietic a fost votat astăzi de legislativ în prima lectură. Astfel, de la 1 septembrie curent, pașapoartele de tip sovietic nu vor mai fi valabile în Republica Moldova.

În urma aprobării proiectului de lege, urmează a fi operate anumite modificări în Codul electoral și în alte acte legislative. Deputații își propun astfel să scoată din circuit pașapoartele de tip sovietic pînă în septembrie 2014.

Menționăm că, anterior, Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede că deținătorii pașapoartelor de tip sovietic vor beneficia de facilități în procesul schimbării actelor de identitate.

Astfel, aceștia vor putea obține pînă la 1 septembrie 2014 buletine de identitate noi fără să achite taxa de stat obligatorie, în regim simplificat şi chiar la domiciliu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав