Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

NATO își va întări prezența în Polonia

6 apr. 2014,, 15:02   Externe
4556 15
Foto: lb.ua
Premierul polonez Donald Tusk a declarat, sîmbătă, că NATO își va întări prezența în Polonia, în decurs de cîteva saptamîni. Actiunea are rolul de a alunga temerile statelor din Estul Europei cu privire la securitatea lor, dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Tusk a vorbit la trei zile dupa reuniunea miniștrilor de Externe ai alianței nord-atlantice, cand NATO a ordonat comandanților militari să întocmească planuri de întărire a apărării în membrii est-europeni, inclusiv în Polonia, scrie Reuters.

"Intărirea prezenței NATO în Polonia, inclusiv prezența militară, a devenit un fapt și va fi vizibilă în zilele următoare și săptămînile următoare. Discuția nu este dacă, ci ce dimensiune va avea, ce ritm, și unele aspecte tehnice ale întăririi securității Poloniei", a precizat Tusk.

Comandanții militari au timp pînă la 15 aprilie să întocmeasca planurile cerute si deocamdată nu s-au aflat detalii cu privire la acestea. Este posibil însă să cuprindă trimiterea de soldati și echipamente NATO în țările membre din Est, pentru exercitii și detașare pe termen scurt, dar și măsuri de detasare accelerată a forței NATO de raspuns rapid.

Polonia, care a petrecut mai bine de patru decenii sub influența URSS, a cerut insistent ca NATO să trimita soldați pe teritoriul sau.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?