Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Agenții fiscali din Moldova nu se grăbesc să-şi achite datoriile?

1 apr. 2014,, 15:52   Societate
3406 0
Foto: noi.md
31 martie a fost ultima zi de depunere a declaraţiilor fiscale – toți cetățenii de bună credinţă, pînă să expire acest termen, trebuiau să raporteze statului asupra veniturilor proprii. În cazul în care persoanele care depun declaraţiile la serviciile fiscale de la locul de reședință nu au achitat toate impozitele, acestora li se propune să plătească suma necesară a datoriilor în regim operativ. Dacă situația este inversă şi deja statul este debitorul contribuabilului, atunci termenul de primire a banilor este amînat pentru o perioadă nedefinită. Anul trecut mulți oameni, în ciuda promisiunilor reprezentaţilor fiscului că plățile vor fi efectuate pînă la 1 iunie, așa şi nu au primit nimic.

„Da, anii trecuţi, sub conducerea anterioară, am avut astfel de situații în cadrul serviciului fiscal. Atunci cînd aceste plăți erau întîrziate, se creau cozi, acum însă probleme de acest fel nu avem. Potrivit regulamentului, persoanele fizice suma plăților cărora nu depășeşte 1000 de lei pot primi banii în termen de 15 zile, iar în cazul în care este vorba despre sume mari – în termen de 37 de zile”, a spus șeful Serviciului de presă al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Eduard Balan, intervievat de NOI.md.

„Achitarea acestor plăți poate fi cerută pe parcursul a patru ani. Pentru aceasta trebuie depusă o cerere către inspectoratul fiscal de la locul de reședință”, a explicat Balan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?