X 
Cutremure stiri: 507

Chișinăuieni către Primărie: Încetați să distrugeți capitala! (VIDEO)

27 mar. 2014,, 14:43   Societate
4103 0
Foto: inprofunzime.md
Peste 100 de persoane au organizat astăzi o acțiune de protest în fața Primăriei Chișinău împotriva repartizării ilegale a terenurilor municipale și construcțiile ilegale. La acțiune au participat membri ai Partidului Socialiștilor, muncitori de la Piața Centrală, apărători ai monumentelor de arhitectură și istorie, precum și reprezentanți ai Centrului Cultural „Buciumul”, care i-au cerut primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, să „înceteze să construiască un oraș european, așa cum o face acum”.

„Aici s-au adunat reprezentații obiectelor sociale care au fost închise, iar în locul lor Primăria a început construcția unor clădiri comerciale, precum și locuitorii blocurilor pe teritoriul cărora au loc construcții ilegale, fără acordul oamenilor și cu încălcarea tuturor normelor și regulilor. Dorin Chirtoacă distruge capitala, eliberînd autorizații pentru construcții ilegale”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Bărîncea.

La rîndul lor, muncitorii de la Piața Centrală au declarat că „autoritățile locale doresc să-i lipsească de locurile de muncă”.

„Primarul a promis că pe perioada construcției pieței muncitorii vor fi asigurați cu locuri noi, însă toate acestea sînt minciuni. Ei vor să-i alunge pe oameni din piață și să-i lase fără un loc de muncă, fără surse de existență, or, în caz contrar, demult ar fi oferit locuri noi de muncă”, au menționat participanții la acțiunea de protest.

Pe parcursul desfășurării acțiunii de protest nimeni dintre angajații Primăriei nu a ieșit să discute cu oamenii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав