X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Accizele la țigări vor fi majorate

27 mar. 2014,, 10:29   Economie
3881 2
Foto: noi.md
Guvernul Republicii Moldova acceptă majorarea accizelor la țigări, aprobată anterior de Parlament, transmite NOI.md. Executivul a decis că accizele la țigări trebuie readuse la nivelul aprobat anterior de deputați. Astfel, Guvernul a avizat pozitiv proiectul privind operarea amendamentelor la politica bugetar-fiscală pe anul 2014.

De menționat că partea fixă a accizei la țigările cu filtru, de la 1 ianuarie 2014, a fost majorată, prin decizia Parlamentului, de la 45 pînă la 75 de lei pentru 1000 de țigări, și nu pînă la 50 de lei, cum preconizase anterior Guvernul. Totodată, partea ad valorem (procentele din prețul maxim de vînzare cu amănuntul) a fost păstrată la nivelul de 24%, cu toate că executivul intenționa să o majoreze pînă la 31%.

Amendamentele la Codul fiscal au fost operate în cadrul aprobării politicii bugetar-fiscale pe anul 2014 în lectura a doua. Această decizie a fost contestată la Curtea Constituțională de către deputații Partidului Liberal. Curtea Constituțională a decis, pe 25 martie, că prevederile respective aprobate de Parlament sînt neconstituționale, deoarece au fost aprobate fără acordul în scris al Guvernului, prevăzut în acest caz de lege.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав