Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Moldova și Polonia vor semna un șir de contracte de livrare a producției agricole

26 mar. 2014,, 14:30   Economie
4491 0
Foto: noi.md
Republica Moldova și Polonia vor impulsiona cooperarea în domeniul agroindustrial și vor semna o serie de contracte de livrare a producției agricole, transmite NOI.md. În termen de 10 zile reprezentanţii mediului de afaceri din Polonia vor sosi în Moldova pentru a semna acordurile cu partenerii moldoveni.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, la această înțelegere s-a ajuns în cadrul vizitei de lucru în Polonia a delegației moldovenești conduse de viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi. În conformitate cu înțelegerile preliminare, partea poloneză este dispusă să majoreze importul din Moldova a strugurilor de masă, vinurilor, divinurilor şi a altor produse procesate. La rîndul său, Moldova va importa din Polonia seminţe, maşini agricole pentru îngrijirea plantaţiilor şi va prelua marfa produsă.

La masa rotundă organizată la Ministerul Economiei al Poloniei au participat reprezentanţi ai peste 20 de mari companii poloneze importatoare de vinuri, fructe şi struguri, producătoare de echipamente pentru agricultură. În cadrul reuniunii a fost discutată problema privind acordarea Republicii Moldova a unui credit guvernamental pentru modernizarea sectorului zootehnic şi al celui de producere a legumelor. Propunerea de acordare a creditului va fi inclusă în programul vizitei premierului polonez Donald Tusk la Chişinău, planificată pentru sfîrşitul lunii curente. Suma creditului nu a fost anunțată, însă el va fi acordat pe 25 ani, cu o rată a dobînzi de 0,2% și o perioada de graţie de 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?