X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Competiție ACERBĂ între două partide parlamentare

26 mar. 2014,, 10:25   Politică
8329 4
Foto: noi.md
Retragerea Republicii Moldova din componența Comunității Statelor Independente a devenit obiectul unei alte inițiative legislative, de această dată parvenite din partea Partidului Liberal Reformator. Astfel, după ce ieri liberalii au înaintat un proiect de hotărîre privind denunțarea Acordului de constituire a CSI, și liberalii reformatorii au înregistrat un proiect de lege organică care prevede același lucru.

Grupul liberalilor reformatori afirmă că prezența Moldovei în această organizație și mecanismele acesteia sînt ineficiente și nu contribuie la bunăstarea și pacea în regiune.

„Inițiativa este determinată de acțiunile Federației Ruse, care sînt ilegale și abuzive, dat și contrare normelor internaționale. Drept dovadă este ocuparea unei părți a Republicii Moldova, stat membru al Comunității Statelor Independente, în anul 1992, a Georgiei – stat membru al Comunității Statelor Independente, în anul 2008, și a Ucrainei, stat membru-fondator al Comunității Statelor Independente”, se menționează într-un comunicat emis de PLR.

Amintim că ieri și deputații liberali au înregistrat în Parlament un proiect de hotărîre cu privire la denunţarea Acordului de constituire a CSI. Proiectul de hotărîre a fost semnat de parlamentarii Mihai Ghimpu, Gheorghe Brega, Valeriu Munteanu și Corina Fusu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?