Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Discuții aprinse în Parlament pe marginea problemei de securitate

21 mar. 2014,, 12:54   Politică
3952 1
Foto: noi.md
Deputatul neafiliat Vadim Mișin, fost membru al PCRM, susține că organizarea audierilor privind problema securității țării este inoportună și califică inițiativa majorității parlamentare drept o farsă antirusă. Declarația a fost făcută de Mișin în cadrul ședinței de astăzi a legislativului.

„Propun să nu abordăm acest subiect. Nu este niciun dubiu că vom asculta astăzi la această tribună o retorică antirusă, care nu are temei. Nu cred ca astăzi este oportun ca Parlamentul nostru să abordeze acest lucru, chiar din perspectiva securității regionale. În genere, nu înțeleg ce legătură are procurorul general cu securitatea regională? De aceea, noi nu sîntem de acord să participăm la această farsă antirusă”, a menționat Mișin.

De cealaltă parte, membrii coaliției de guvernare au respins acuzațiile, precizînd că forul legislativ suprem al țării are obligația să se documenteze pe marginea situației din țară și din regiune. Liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a dat asigurări că audierile nu vor viza anumite declarații politice.

„Este de datoria noastră să cunoaștem adevărul și este de datoria organelor competente să ne informeze despre situația reală. Anume acesta este scopul audierilor. Este o reacție absolut previzibilă a opoziției de stînga. Această atitudine a prins o anumită priză în anumite minți – că neapărat la această tribună se vor întîmpla lucruri strașnice”, a menționat Streleț.

Precizăm că deputații din fracțiunea comuniștilor au refuzat să participe la ședința specială a Parlamentului în cadrul căreia vor fi audiați reprezentanții structurilor de forță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?