X 
Cutremure stiri: 503

Leancă reacționează la cea mai recentă solicitare a Tiraspolului (VIDEO)

19 mar. 2014,, 17:30   Politică
7308 12
Foto: noi.md
Solicitarea Sovietului Suprem de la Tiraspol privind alipirea regiunii transnistrene la Federația Rusă nu este o inițiativă nouă a autorităților separatiste. Astfel a comentat premierul Iurie Leancă intenția autorităților separatiste anunțată recent de către preşedintele legislativului autoproclamatei RMN, Mihail Burla.

Leancă se arată convins că reacția Chișinăului la aceste acțiuni trebuie să fie una calmă. „În ceea ce privește poziția celor de la Tiraspol, nu o dată s-au pronunțat pentru crearea unui stat independent, nimic nou sub soare. Ca și înainte, reacția noastră trebuie să fie una clară, care să pornească de la obiectivul nostru de reintegrare a țării, de la faptul că Moldova este un stat indivizibil, recunoscut internațional. Vom urmări și cu mai multă perseverență acest obiectiv”, a subliniat Leancă.

Șeful cabinetului de miniștri a dat de înțeles că acțiunile autorităților de la Tiraspol nu vor fi susținute de actorii internaționali implicați în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

„Ceea ce se spune la Tiraspol îi privește, dar există un limbaj foarte clar din partea tuturor actorilor importanți implicați în acest proces. Principiul integrității teritoriale a Republici Moldova a fost confirmat și consfințit pe plan internațional”, a conchis Leancă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав