X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Avionul dispărut ar putea fi folosit pe post de armă

17 mar. 2014,, 03:18   Externe
6996 1
Foto: agerpres.ro
Aeronava Boeing a companiei Malaysia Airlines dispărută în mod misterios în urmă cu o săptămînă ar fi putut fi deturnată și ascunsă pentru a fi folosită mai tîrziu pe post de «rachetă de croazieră», a declarat duminică președintele Comisiei pentru Siguranța Internă din Camera Reprezentaților americani, Michael McCaul, citat de AFP.

McCaul a subliniat că la ora actuală nu este sigur că dispariția avionului Boeing 777 în circumstanțe dubioase ar fi legată de un act de terorism, într-un interviu acordat canalului Fox News. Dar, potrivit lui, autoritățile americane sunt îngrijorate la gîndul că avionul ar fi putut ateriza undeva pentru a fi ascuns și ulterior reutilizat ca o puternică armă de distrugere.

Avionul s-ar fi putut îndrepta în două direcții după ce a dispărut: una dintre ele ar fi fost spre nord, spre Kazahstan, dar aparatul ar fi fost reperat cu siguranță de radare. «Cea de-a doua ipoteză este că ar fi aterizat într-o țară precum Indonezia și că ar putea fi refolosit după aceea pe post de rachetă de croazieră, după cum au procedat teroriștii de la 11 septembrie», a explicat Michael McCaul.

«Un lucru este sigur: nu a fost vorba despre un accident. Este un act deliberat, intenționat, iar întrebarea este cine se află în spatele său», a conchis alesul american.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав