X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Medicamente de contrabandă de sute de mii de lei, confiscate la vamă (FOTO)

12 mar. 2014,, 11:58   Societate
4484 0
Foto: customs.gov.md
Un lot de medicamente, fără acte de proveniență, în valoare de circa 400 de mii de lei au fost confiscate de colaboratorii Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră la postul vamal Leușeni. Medicamentele urmau a fi transportate fraudulos peste frontierele țării de către șoferii rutei Chişinău–Lagos.

Cele peste 71 de mii de tablete şi fiole cu anabolizante au fost ascunse în diferite părți ale autocarului, inclusiv în spaţiul dintre peretele veceului şi carcasa caroseriei, în salon şi în spaţiile de ventilare. Făptaşii au reuşit să disimuleze o parte din steroizi printre dulciuri şi produse alimentare, fiind mascate drept colete în cinci genţi voluminoase. Vameșii și grănicerii au descărcat marfa camuflată în autocar timp de șase ore.

Șoferii autocarului au declarat ulterior polițiștilor că medicamentele au fost procurate din mai multe reţele de farmacii din capitală.

Pe marginea acestui caz oamenii legii au intentat un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Totodată, cei doi șoferi şi însoțitorul de autocar au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați de cele incriminate, cei trei suspecți riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?