Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

CRITICI DURE în Franţa, după apariţia înregistrărilor unor discuţii dintre Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni

7 mar. 2014,, 14:00   Externe
6555 0
Foto : boyko.ru
Înregistrări ale unor discuţii inedite dintre Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni au fost publicate recent în Franţa şi au declanşat un val de critici la adresa fostului preşedinte francez.

Săptămînalul de satiră Le Canard Enchaîné şi site-ul Atlantico au publicat de curînd mai multe înregistrări cu o serie de discuţii purtate de Nicolas Sarkozy cu consilierii săi, realizate de controversatul Patrick Buisson, fost consilier al lui Sarkozy, informează nouvelobs.com. După părerea jurnalistului Bruno Roger-Petit, editorialist al publicaţiei Le Nouvel Observateur, acele înregistrări "au virtutea de a arăta adevăratul chip al sarkozysmului la putere, al dispreţului faţă de popor şi al iubirii de bani".

Potrivit acestui articol apărut pe site-ul publicaţiei Le Nouvel Observateur, unul dintre pasajele apărute pe site-ul Atlantico "este deosebit de instructiv, pentru că arată funcţionarea politică a maşinăriei Sarkozy" şi prezintă "influenţa politică pe care Carla Bruni o are asupra asupra lui Nicolas Sarkozy".

Astfel, ceea ce frapează într-una dintre înregistrări este o conversaţie în care Carla Bruni deţine rolul principal. Se pare că discuţia a fost înregistrată la Lanterne de Versailles (fosta reşedinţă a primului-ministru, "furată" de Sarkozy de la Fillon la începutul mandatului său de preşedinte), pe 26 februarie 2011, şi se referă la plecarea lui Brice Hortefeux de la Ministerul de Interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?