X 
Cutremure stiri: 502

Găgăuzia va cere de la UE includerea autonomiei în proiectele Euroregiunii „Dunărea de jos”

5 mar. 2014,, 17:33   Societate
4340 2
Foto: noi.md
Autorităţile Găgăuziei se vor adresa către şeful misiunii UE în Republica Moldova Pirkka Tapiola pentru a solicita sprijin în includerea autonomiei în proiectele Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de jos”. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei şedinţe de lucru a Comitetului Executiv al Găgăuziei, prezidate de către başcanul autonomiei, Mihail Formuzal, relatează NOI.md.

S-a menţionat că şeful Direcţiei economie şi relaţii internaţionale a UTA Găgăuzia, Vitalie Chiurcciu, va elabora documentaţia privind corespondenţa cu conducerea acestui program timp de peste 7 ani. "La toate scrisorile noastre trimise în decursul celor 7 ani primeam promisiuni politicoase. Se creează impresia că intenţionat se creează impedimente pentru Găgăuzia, căreia nu i se permite accesul în această regiune, ca noi să nu putem obţine resurse de acolo", a subliniat Mihail Formuzal.

Euroregiunea „Dunărea de Jos” a fost formată în august 1998, în baza acordului dintre Republica Moldova, România şi Ucraina, în scopul intensificării cooperării transfrontaliere pe Dunărea de Jos între unităţile administrativ-teritoriale vecine din aceste ţări, implementării programelor comune în domeniul economiei, transporturilor, culturii, ştiinţei, educaţiei şi mediului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав