X 
Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Greva şoferilor de microbuze nu va avea loc?

4 mar. 2014,, 11:27   Societate
3017 0
Foto: noi.md
Directorul uneia dintre cele mai mari companii de transport din capitală, „Renta-transport-privat”, Mihail Reus, a infirmat zvonurile despre o nouă grevă a şoferilor de microbuze.

„Şoferii de microbuze au obosit să lucreze cu pierderi”, a spus pentru NOI.md Mihail Reus. Însă o grevă nu ar rezolva problema, totul trebuie făcut într-un mod civilizat. Reprezentanţii a 7 companii mari încă pe 27 ianuarie au expediat o scrisoare oficială către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, cu explicarea situaţiei privind majorarea tarifelor. „În 2006, un litru de motorină a costat 9 lei, iar acum – aproape 18 lei. S-au scumpit piesele de schimb, asigurări, reparaţii. Nu mai putem fizic să menţinem costul precedent al serviciilor noastre”, se menţionează în scrisoare.

Potrivit Legii cu privire la petiţionare, transportatorii aşteaptă un răspuns la solicitarea lor oficială către Primărie. În cazul în care revendicările lor, ca şi anterior, vor rămîne fără răspuns, şoferilor de microbuze nu le rămîne decît să acţioneze în judecată autorităţile municipale.

„Nu trebuie confundate jocurile politice cu economia. Sperăm foarte mult că vom reuşi să ne întîlnim personal cu Dorin Chirtoacă şi să-l convingem de acest lucru”, a adăugat Mihail Reus.

Şoferii de microbuze insistă asupra majorării tarifului pînă la 5 lei, deşi, în opinia lor, costul real al călătoriei, avînd în vedere toate cheltuielile calculate, constituie 5,76 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?