X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Comuniștii reacționează la decizia de eliminare a vizelor pentru moldoveni

27 feb. 2014,, 16:24   Politică
8631 15
Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Comuniștilor salută decizia Parlamentului European privind liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova. Solicitat de NOI.md, deputatul PCRM Eduard Mușuc a declarat că hotărîrea oficialilor de la Strasbourg este una pozitivă pentru cetățenii moldoveni.

Deputatul comunist a ținut să precizeze că meritul abolirii regimului de vize îi revine nu doar coaliției de guvernare. Potrivit lui, în perioada guvernării comuniste au fost inițiate o serie de acțiuni importante în această direcție.

“Este o decizie foarte pozitivă. Este un lucru bun pentru cetățeni că vor avea ocazia să călătorească în statele europene. Pentru obținerea regimului liberalizat de vize s-a lucrat mulți ani și nu doar actuala coaliție, dar și PCRM a depus eforturi. Mă refer aici și la misiunea EUBAM”, a explicat Mușuc.

Mușuc a precizat însă că PCRM se va opune în continuare semnării Acordului de asociere cu UE. Potrivit lui, între liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de asociere nu există o condiționalitate.

„De exemplu, Azerbaidjanul nu intenționează să semneze Acordul de asociere, dar tinde să obțină regim liberalizat de vize. Considerăm că semnarea Acordului de asociere va însemna ‒ colaps economic pentru Republica Moldova și pierderea suveranității”, a subliniat Mușuc.

Menționăm că decizia de abolire a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni a fost adoptată astăzi, în forul legislativ european, cu majoritate de voturi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?