Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Varșovia avertizează împotriva unui 'joc foarte periculos' în Crimeea

27 feb. 2014,, 16:30   Externe
5518 1
Foto: agerpres.ro
Ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski a lansat joi un avertisment împotriva unui 'joc foarte periculos' în Crimeea, unde persoane înarmate au ocupat clădirile parlamentului și guvernului, relatează AFP.

'Urmărim cursul evenimentelor din Crimeea cu mare atenție și preocupare. Persoane înarmate au ocupat clădirile guvernului la Simferopol. Este o acțiune radicală', a declarat responsabilul polonez, citat de agenția PAP.

'Îi atenționez pe autorii săi și pe cei care fac posibilă (această acțiune) că acesta este modul în care încep conflictele regionale. Este un joc foarte periculos', a subliniat șeful diplomației poloneze.
Sikorski, foarte angajat în soluționarea crizei din Ucraina, a apreciat miercuri că împărțirea Ucrainei între Estul rusofil și Vestul ucrainofon este 'un scenariu catastrofal imaginabil, dar absolut de nedorit'.

El a amintit că în baza Memorandumului de la Budapesta semnat în 1994, Rusia, alături de SUA și Marea Britanie, s-a angajat să fie garantul 'independenței, suveranității și granițelor existente ale Ucrainei'. La rîndul său, președintele ucrainean interimar Olexandr Turcinov a atenționat joi flota rusă din Marea Neagră împotriva 'oricărei agresiuni militare'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?