X 
Cutremure stiri: 502

Casele valutare speculează pe cursul de schimb al grivnei - declaraţie

27 feb. 2014,, 09:20   Economie
5172 0
Foto: noi.md
Diferența de curs la vînzarea și cumpărarea valutei ucrainene la casele de schimb valutar din Chișinău ajunge la aproape un leu, potrivit datelor privind ratele de schimb de pe panourile băncilor. La unele bănci, prețul de achiziție a grivnei ucrainene este de 50 de bani, iar de vînzare – de 1,39 de bani.

Potrivit experților, diferența dintre cumpărarea și vînzarea valutei crește în perioada instabilității acesteia. „Casele de schimb măresc diferența de obicei în timpul nopții. În prezent, în legătură cu evenimentele din Ucraina, grivna ucraineană este o valută riscantă. Prin urmare, cei care astăzi în Moldova dispun de grivne ucrainene încearcă să scape de ea. Iar dacă există o dorință excesivă de a vinde grivne, atunci casele de schimb valutar știu că pentru ele se poate stabili un preț de achiziție minim”, a explicat, la solicitarea NOI.md, expertul economic Mihail Poisic.

După cum a menționat economistul, casele de schimb valutar deja aproape două luni au libertate deplină și pot schimba cursul în funcție de piață. Restricții privind diferența maximă între cumpărarea și vînzarea de valută nu există.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав