X 
Cutremure stiri: 506

Siluanov: Rubla este cea mai stabilă valută din statele BRICS

22 feb. 2014,, 11:30   Externe
3847 0
Foto: gazeta.ru
Economia și valuta rusă au fost afectate de consecințele programului de relaxare cantitativă (QE) din SUA într-o măsură mai mică, decît alte țări aflate în curs de dezvoltare. Declarația aparține ministrului Finanțelor al Rusiei, Anton Siluanov, și a fost făcută în Hong Kong.

Ministrul a explicat că în comparație cu statele BRICS, de exemplu, situația Rusiei este mult mai puternică. „Consecințele încheierii politicii de relaxare cantitativă cel mai puternic au afectat anume țările BRICS.

Ținînd cont de soldul pozitiv al balanței de plată și de un buget practic echilibrat, Rusia a resimțit într-o măsură mai mică schimbările cauzate de politica de relaxare cantitativă”, a menționat oficialul rus. În acest context, Siluanov a precizat că din ianuarie 2012 valutele statelor BRICS s-au depreciat în mediu cu 20%, în timp ce rubla rusească – doar cu 10%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав