X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Proceduri mai drastice de selecție a procurorilor

22 feb. 2014,, 10:00   Societate
2951 1
Foto: flux.md
Persoanele care vor să devină procurori vor trebui să susțină un examen de calificare profesională la Institutul Național de Justiție. Noua prevedere se conține în proiectul de reformă a procuraturii, conceput de un grup de lucru în fruntea căruia se află juristul Vlad Gribincea. Proiectul a fost deja înaintat spre vot în Parlament.

Solicitat de NOI.md, președintele Centrului de Resurse Juridice, Vlad Gribincea, a precizat că este vorba de o îmbunătățire a procedurilor deja existente privind promovarea în funcție a procurorilor. Potrivit lui Gribincea, a fost exclusă posibilitatea comiterii greșelilor din cauza factorului uman, lucru care, după părerea lui, este foarte important.

„Au fost doar îmbunătățite procedurile. La momentul actual procedura de numire în funcție a procurorilor este mai complicată. Modificările propuse de noi prevăd că vor putea fi promovați în funcția de procurori doar cei care vor acumula punctajul maxim la examen. Astfel vor putea trece cei mai buni”, a explicat Gribincea.

Totodată, experții propun ca activitatea procurorilor să fi evaluată periodic de o comisie specială, care să decidă asupra promovării acestora în funcții.

Anterior, vicepreședintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că proiectul de reformă a Procuraturii urmează a fi supus dezbaterilor timp de o lună, iar ulterior votat în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?